Mäsekin joulutervehdys

Mäsekin joulutervehdys

Mäntyharjun Seudun Elinkeinojen Kehitys Oy MÄSEK toivottaa rauhallista joulua ja onnea vuodelle 2020 kaikille kuntalaisille, kesäasukkaille, yrityksille sekä yhteistyökumppaneille.

Olemme joululomalla 21.12.2019-1.1.2020. Joululoman aikana voit jättää yhteydenottopyynnön tarvittaessa sähköpostitse.

Ohessa vielä Mäsekin loppuvuoden kuulumiset.

 

Osaavaa työvoimaa etsimässä ja yrittäjien apuna

Elinkeinotoimessa loppuvuonna olemme muun muassa etsineet ratkaisua yrityksien työvoimapulaan yhdessä Etelä-Savon Ely-keskuksen ja TE-toimen kanssa. Yrityksiä kuultiin aiheeseen liittyen yhteisen pöydän ääressä marraskuun puolivälissä.

Loka-marraskuussa Mäntyharjuun perustettiin seitsemän uutta yritystä. Lopettaneita yrityksiä oli kaksi ja rekisteristä poistoja kolme. Yrittäjäksi aikovia on autettu yhdessä Uusyrityskeskus Dynamon kanssa. Yritykselle jatkajaa etsivien apuna on toiminut Mäsekin lisäksi myös seudullinen Enter to Business -hanke.

Mäntyharjun isojen teollisuustonttien (Poitti, Kaupinkangas) investointimahdollisuuksia on kartoitettu yhdessä Rambollin kanssa osana Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n ja Savonlinnan Yrityspalvelut Oy:n ”Kasvua ja kansainvälistymistä tukevien yritysinvestointien edistäminen Etelä-Savossa” –hanketta.

Pääsimme myös järjestämään yhdessä 4H:n kanssa Ajokortti työelämään -koulutusta ysiluokkalaisille.

 

Markkinoinnilla puhtia kuntaan

Kuntamarkkinoinnin osalta viime aikoina on satsattu asukasmarkkinointikampanjaan, joka alkaa näkyä erilaisissa digitaalisissa kanavissa heti joulun jälkeen. Uusi talviesite on myös tuotettu, esitteestä löytyy tietoa mm. Mäntyharjun talviaktiviteeteista. Talviesitettä on saatavilla mm. kunnan yhteispalvelupisteestä, messuilta sekä ruokakauppojen auloissa olevista telineistä. Sähköisenä talviesite löytyy Mäntyharjun kunnan kotisivuilta https://mantyharju.fi/sisalto/medialle.

Markkinointipäällikkö on valmistellut kunnalle uutta viestintäsuunnitelmaa, joka odottaa päätöksentekoa. Lisäksi eri hallintoalojen henkilöstöstä koottu viestintätiimi on aloittanut säännölliset kokoontumiset. Syksyn aikana on myös valmisteltu mantyharju.fi -sivuston uudistamista vastaamaan saavutettavuusdirektiiviä.

 

Kuntalaisdialogia ja luontomatkailua

Mäsek on mukana myös erilaisissa kehittämishankkeissa. UUDET – uudistuvat elinvoimataajamat -hankkeen osana kehitetään toimintamallia, millä kuntalaisdialogia kuntalaisten, luottamushenkilöiden ja virkamiesten välillä pystyttäisiin kehittämään kunnassamme. Onhan kuntalaisdialogi osa myös Mäntyharjun strategiaa.

Luova – luontomatkailun Vauhtiratas hanke pureutuu Mäntyharju-Repovesi reitin kehittämiseen. Osana hankkeen toimia on valmisteltu mm. kestävyyssuunnitelman laatimista luontomatkailuun. Hankkeessa ovat mukana myös Kouvola Innovation sekä Metsähallitus.

Lisäksi Mäsek on ollut tiiviisti mukana neljän mäntyharjulaisen matkailuyrityksen yritysryhmähankkeessa, jonka avulla pyritään hakemaan ratkaisuja mm. matkailukauden pidentämiseen.

 

Mäsekin toiminta vuonna 2020

Mäntyharjun kunta on irtisanonut Mäsekin ja kunnan välisen toimeksiantosopimuksen 2.12.2019. Sopimuksessa on vuoden irtisanomisaika, joten Mäsek toimii normaalisti vielä vuodenvaihteen jälkeenkin. Tiedotamme kun on muutoksen aika. Sitä ennen henkilökuntaamme voi olla yhteydessä normaaliin tapaan. Yhteystiedot löytyvät nettisivuilta www.masek.fi.