Mäntyharju 425 juhlavuosi käynnistyy

Mäntyharjun kunta viettää 425-vuotisjuhlavuotta vuonna 2020. Mäntyharjussa juhla näkyy vuoden aikana muun muassa erilaisina tapahtumina ja tekoina. Juhlavuoden teemana on yhdessä enemmän.

Juhlavuoden käynnistää Mäntyharjun 425-juhlavuoden avajaisilotulitus, joka järjestetään 31.12.2019 klo 23.40 alkaen Mäntyharjun kirkonkylän kokkorannassa. Järjestelyistä vastaa Kirkonkylän kylätoimikunta.

Juhlavuosi rakentuu monista eri tapahtumista. Vuoden aikana järjestetään muun muassa Mäntyharju 425 hiihto, Mäntyharjun historia III -teoksen julkaisu, kuntalaisille ja kesäasukkaille suunnattu toritapahtuma, lasten 425 synttärit, Mäntyharju-kantaatin esitys sekä runo- ja valokuvakilpailut. Mäntyharjun juhlavuoteen liittyy myös erilaisia tekoja. Yksi näistä on Nilkko Brewingin valmistama juhlaolut.

Tapahtumien järjestelyissä on Mäntyharjun kunnan lisäksi mukana lukuisa määrä mäntyharjulaisia seuroja ja yhdistyksiä. Kylillä toimiville seuroille ja yhdistyksille avautuu mahdollisuus hakea avustusta juhlavuoteen linkitettyjen yhteisöllisten tapahtumien järjestämiseen. Avustusta myönnetään Erkki A. Niemisen testamenttirahastosta. Haku avautuu tammikuussa 2020.

Juhlavuoden ohjelmaan voi tutustua Mäntyharjun kunnan verkkosivuilla www.mantyharju.fi/425. Juhlavuoden tapahtumat tunnistaa myös Mäntyharju 425 -logosta. Ohjelma päivittyy koko vuoden ajan.