Kesää kohti, kaikesta huolimatta!

Tapahtumat
Yleisötapahtumien järjestämisestä ei vielä ole tehty päätöksiä, niiden osalta odotetaan Itä-Suomen aluehallintoviraston ohjeistusta kokoontumisrajoituksista. Aluehallintovirastot valmistelevat kesää koskevat päätökset kokoontumisrajoituksista toukokuun loppuun mennessä ja tiedottavat niistä sen jälkeen.

Mäntyharjun museo
Mäntyharjun museon ovet avautuvat juhannuksena. Koronatilanteen vuoksi näyttelyohjelmistoon on tullut muutoksia ja kesälle 2020 alun perin suunniteltu nuorisokulttuuria käsittelevä teemanäyttely on siirretty kesälle 2021. Näyttelyn siirtäminen mahdollistaa muun muassa paremmin erilaisten oheistapahtumien ja ryhmävierailujen toteuttamisen.

Kesän 2020 ajan museon päärakennuksessa, Iso-Pappilassa on esillä toiveuusintana Muuttuva Mäntyharju -näyttely, joka nimensä mukaisesti esittelee muuttuvaa kotiseutuamme. Näyttelyä on päivitetty talven aikana ja mukana on myös uutta aineistoa. Myös piharakennukset näyttelyineen avautuvat. Mäntyharjun museo on avoinna supistetuin aukioloajoin 20.6.-9.8.2020 ke-su klo 11-17. Koronatilannetta seurataan ja muutoksia toimintaan tehdään tilanteen vaatiessa.

Torin matkailuinfopiste
Torin matkailuinfopiste on avoinna 18.6.-8.8. Matkailuneuvoja on paikalla torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin, klo 10-15. Muina päivinä matkailuinfopiste toimii itsepalveluperiaatteella.

Tori
Torimyynti, jota järjestetään säännöllisesti, jatkuu normaalisti. Muilta osin odotetaan tarkempia ohjeita Itä-Suomen aluehallintovirastolta.

Elokuvateatteri Kino
Elokuvateatteri Kino avautuu kesän aikana. Tarkemmasta aikataulusta ja mahdollisista toiminnan rajoituksista tiedotetaan sen jälkeen, kun Itä-Suomen aluehallintovirasto on antanut ohjeistuksensa asiaan.

Kansalaisopisto
Kansalaisopisto jatkaa kauttaan kesällä ja toteuttaa kesän aikana osan kursseista, jotka keskeytyivät keväällä. Kesäopetusta ja keväällä kesken jääneitä kursseja toteutetaan lähiopetuksena erityisin järjestelyin touko-elokuussa. Kevätlukukausi kestää 6.9.2020 saakka.

Liikuntapai​kat
Liikuntapaikoista ja niiden käytöstä ajantasaista tietoa löytyy täältä.

Kirjasto
Kirjastosta voi tällä hetkellä rajatusti noutaa varattuja aineistoja. Kirjastopalveluja laajentamisen osalta odotetaan Sosiaali- ja terveysministeriön sekä AVI:n ohjeistusta.