Avustus vähävaraisten perheiden 7-15 vuotiaiden lasten liikuntaharrastuksen tukemiseen


Mäntyharjun kunta on saanut Itä-Suomen Aluehallintoviraston myöntämää avustusta vähävaraisten perheiden 7-15 vuotiaiden lasten liikuntaharrastusten tukemiseen. Avustusta myönnettiin 1000 euroa ja sen turvin pyritään mahdollistamaan lasten osallistuminen ohjattuun liikuntatoimintaan, perheen taloudellisesta tilanteesta huolimatta.

Mäntyharjun kunta myöntää avustussumman kokonaisuudessaan paikallisille urheiluseuroille ja seurat myöntävät vastaavalla summalla perheille maksuvapautuksia lasten osallistumisesta liikuntatoimintaan. Avustusta hakeva perhe voi ottaa yhteyttä suoraan urheiluseuraan. Avustusta voi hakea Mäntyharjun Virkistyksen, Mäntyharjun Jäntevän ja Mäntyharjun Judon toimintaan. Avustuksen myöntämisen peruste on perheen esittämä kuvaus ulkopuolisen taloudellisen tuen tarpeesta. Palkkatietoja tai muita dokumentteja ei tarvitse toimittaa.

Avustuksella tuetaan vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikunnan perustoimintaa. Perustoimintaa on viikoittainen harrastaminen seuran ohjatussa liikuntatoiminnassa. Avustuksen kohteena olevan liikuntaharrastuksen tuki ei saa ylittää 50 euroa kuukaudessa yhtä lasta tai nuorta kohden. Urheilukilpailuja, kilpailumatkoja ja leirejä ei katsota perustoiminnan hintaan kuuluvaksi.

Seurojen yhteyshenkilöt

  • Mäntyharjun Virkistys: Sari Karppi, 044 210 1386
  • Mäntyharjun Judo: Anu Pulkkinen, 040 322 6431 / Marko Konttinen, 040 589 7468
  • Mäntyharjun Jäntevä: Timo Kuoksa, 050 553 9010

Tästä voit ladata ja tulostaa asiaan liittyvän tiedotteen.