Maakuntalaulut raikaa! -konsertti

Koko Suomen reilun satavuotiaan itsenäisyyden ajan ovat maakuntalaulut kuuluneet paikallisiin juhlatilaisuuksiin ympäri maan. Maakuntalaulujen tehtävänä oli ja on ihannoida paikallista luontoa, kertoa kansan kohtaamista hankaluuksista, kohottaa taistelutahtoa ja ylistää maakunnan väkeä, usein erityisesti naisia.

Lauluista vanhin on Mäntyharjulaistenkin oma Savolaisen laulu vuodelta 1852 ja nuorin Päijät-Hämeen maakuntalaulukilpailun voittaja vuodelta 1998. Laulujen säveltäjät ja sanoittajat ovat suurimmaksi osaksi vielä tänäänkin tuttuja nimiä mm. J. Sibelius, O. Merikanto, K. Collan, J.H. Erkko, Z. Topelius, I. Kianto.

Maakuntalaulut raikaa -konsertti haluaa nostaa nämä tänä päivänä ehkä vähän unhoon jääneet kansallisaarteet uudelleen esiin. Maakuntien rajat ovat vaihtuneet, niitä on yhdistelty, mutta laulut raikuvat ja yhdistävät edelleen asukkaitaan. Tänäkin päivänä useimmat meistä muistavat oman maakuntalaulunsa edelleen ulkoa, kiitos koulun musiikkituntien! Ahkerimmat ovat ehtineet mahdollisesti opetella myös uusien kotipaikkojensa laulut. Soivassa sunnuntaissa voit tulla verestämään muistojasi laulamalla tai vain kuuntelemalla kaikki maakuntalaulut yhdellä kertaa. Mukaan on valittu myös muitakin lauluja, jotka ovat saaneet lähes maakuntalaulun aseman sydämissämme.

Laulattajina toimivat Mäntyharjulta kotoisin oleva sopraano, nykyisin tuusulalainen Taina Piira ja pianisti puolisonsa Janne Hovi. Konsertti on osa Mäntyharjun 425-vuotisjuhlaohjelmaa.

Hinta:Vapaa pääsy

Paikka: Mäntyharjun kulttuurisali, Kompantie 22