EtusivuPalvelutKulttuuri  > Elokuvateatteri Kino  > Tulevat ensi-illat

Tulevat ensi-illat

 

22.8 Step Up: All in  

 

Step Up All In

 

Nimi: Step Up All In  (Step Up: All In)

Kategoria: Romantiikka, Draama, Musiikki

Näyttelijät: Briana Evigan, Ryan Guzman, Adam Sevani

Ensi-ilta: 2014-08-08

Tuotantomaa: USA                   

Ohjaus: Trish Sie

Kesto: 112 min.

Tuotantovuosi: 2014

Levittäjä: Nordisk Film (FI-Cinema)

Kansainväliset kotisivut:: stepupmovie.com

Juonikuvaus: Uusi Step Up All In -elokuva tuo yhteen kirkkaimmat tähdet neljästä edellisestä Step Up -elokuvsta.

Tarina sijoittuu säihkyvään Las Vegasiin, missä ryhmät tanssivat toisiaan vastaan voittaakseen kilpailun, joka voi määritellä heidän tulevaisuutensa ja unelmansa.

 


 

29.8 Minisankarit - Ruohonjuuritasolla 3D  

 

Kansikuva

 

Pienen metsäaukion rauha järkkyy, kun hätäisesti hylätyn eväsretken jäännökset sytyttävät sodan kahden muurahaisheimon välille. Pelissä on mittaamattoman arvokas aarre: peltilaatikollinen sokeria.


Rohkea nuori leppäkerttu löytää itsensä keskeltä taistelun tiimellystä. Hän ystävystyy Mandible-nimisen mustamuurahaisen kanssa ja auttaa tätä puolustamaan kekoaan punaisten muurahaisten hyökkäykseltä.


Minisankarit - Ruohonjuuritasolla (Minuscule - La vallée des fourmis perdues) perustuu ranskalaisten Hélène Giraudin jaThomas Szabon tv-sarjaan RuohonjuuritasollaMinisankarit - Ruohonjuuritasolla on ainutlaatuinen yhdistelmä huippuluokan 3D-animaatiotekniikkaa, live action -kuvausta, oivaltavia äänitehosteita ja hauskaa, paikoin jännittävääkin tarinaa. Suloiset, mutta särmikkäät sankarit seikkailevat ranskalaisen luonnonpuiston huikaisevissa maisemissa.


Elokuva on toteutettu ekologisesti kestävällä tavalla. Tämän ötökkäseikkailun hiilijalanjälki on pikkuruinen.


 

29.8 Aikuisten poika  

Aikuisten poika

Nimi: Aikuisten poika
Kategoria: Draama
Näyttelijät: Maria Heiskanen, Kari Hietalahti, Esa Nikkilä, Susanna Haavisto
Ensi-ilta: 2014-08-29
Tuotantomaa: Suomi         
Ohjaus: Juha Lehtola
Tuotantovuosi: 2014
Levittäjä: SF Film

Juonikuvaus: 11-vuotias Oliver (Nikkilä) menettää vanhempansa autokolarissa. Hän kieltäytyy suremasta ja alkaa sen sijaan tutkia, mikä johti onnettomuuteen.Tutkimustensa lomassa Oliver tutustuu hälytyslaitteita kaupittelevaan Joonakseen (Hietalahti) ja heidän välilleen kehittyy odottamaton ystävyys.

Kesän aikana Oliver tutustuu myös mainioon parivaljakkoon Jaakkoon (Salminen) ja Rafuun (Peltola), jotka pyörittävät vanhaa elokuvateatteria. Aikuisten poika on surullisesta lähtökohdastaan huolimatta elämänmyönteinen ja vauhdikas selviytymistarina ja näyttö siitä, kuinka elämä kantaa kaikkein pahimpienkin paikkojen yli.


5.9 Mielensäpahoittaja

Mielensäpahoittaja

Nimi: Mielensäpahoittaja
Kategoria: Komedia
Näyttelijät: Antti Litja, Mari Perankoski, Iikka Forss
Ensi-ilta: 2014-09-05
Tuotantomaa: Suomi
Ohjaus: Dome Karukoski
Tuotantovuosi: 2014
Levittäjä: Nordisk Film (FI-Cinema)

Juonikuvaus: Siinä on mukana värit ja ääni. Sen ovat atk-koneillaan kirjoittaneet lättähattujen suosikit ohjailija Dome Karukoski ja kirjailija Tuomas Kyrö. Kyllä ovat minulle vieraita nimiä. Itseäni näyttelee Litjan Antti, hänestä olen aina enemmän pitänyt kun ei ole mikään tyhjännauraja.

Minustahan se kertoo. Kahdeksankymmentä olen jo täyttänyt ja aina kotonani asunut. Verkot pitää katsoa, perunat nostaa ja hommat hoitaa. Puhumattomuudella Sysi-Suomessa on aina pärjätty. Mutta sitten loukkaan jalkani ja joudun lähtemään pääkaupunkiin muka johonkin vysioperatiaan. Taksipirssin kyydissä viedään sinne missä on raitiovaunuja eikä kukaan käytä päähinettä. Poikani jää kotiin, koska jonkun käytävä syöttämässä emäntä. Hänellä on herra Alshaimerin tauti ja sen takia joutui Kuusikodin vuodeosastolle. Isoa taloa joudun nykyään asumaan yksin. Meitin poikaa näyttelee semmoinen kuin Iikka Forss. Kyllä en tiedä kumpi siinä on etunimi ja kumpi sukunimi.

Minun pitää mennä ensin miniän tykö. Kovasti on tämä Mari Perankoski niin kuin miniän pitää olla. Se pelkää minua ja minä vähän häntä. Enemmän on hänessä nättiä näköä kuin työihmisen näköä. Kyllä en löydä viikonlopun aikana miniän kanssa yhteistä kieltä. Olen tottunut syömään eläimen kieltä ja miniä on enemmänkin opiskellut kieliä. Kuten esimerkiksi neuvostoliittoa.

Paljon on pääkaupungissa toisella tavalla kuin kotona. Emännät käyvät töissä ja isännät koulussa. Ihmisiä ja liesiä hipaistaan eikä naksautella tai kolauteta niin kuin minun maailmassani. Mutta talon ulkopuolella on hommat tekemättä. Rännit pitää putsia, välikaivo tyhjentää ja kyllä tarvitsee miniä apua tärkeässä neuvottelussa venäläisten kanssa. Koetan näyttää kuinka asiat tehtiin silloin kun kaikki oli hyvin. Nimittäin vuonna viisikymmentä ja kolme. Ei onnistu, tulee ongelmia ihmisten välille. Ja kansakuntien välille. Ja puun ja Voortti Eskortin välille


12.9 Viiru ja Pesonen: Pikkkukepposia ja suurta ystävyyttä

Viiru ja Pesonen: Pikkukepposia ja suurta ystävyyttä

Nimi: Viiru ja Pesonen: Pikkukepposia ja suurta ystävyyttä (Pettersson & Findus - Kleiner Quälgeist, große Freundschaft)
Kategoria: Perhe, Animaatio
Näyttelijät: Ulrich Noethen, Marianne Sägebrecht, Max Herbrechter
Ensi-ilta: 2014-09-12
Tuotantomaa: Saksa
Ohjaus: Ali Samadi Ahadi
Tuotantovuosi: 2013
Levittäjä: SF Film

Juonikuvaus: Ukko Pesonen asuu pienessä punaisessa mökissä ja hänen päivänsä kuluvat mukavasti halkoja hakatessa, nikkaroidessa, keksintöjä tehdessä ja kanoja hoitaessa.
Oikeastaan hänellä on kaikkea, mitä hän voisi elämältään toivoa. Vaikka kyllähän Pesonenkin tuntee joskus olonsa hieman yksinäiseksi. Eräänä päivänä hänen huolehtivainen naapurinsa rouva Anttonen tuo Pesoselle pienen kissanpennun, jotta vanhalla miehellä olisi edes jotain seuraa. Pesonen antaa kissanpojalle nimen Viiru ja kasvattaa sitä hellästi kotonaan. Kun Viiru alkaa yht’äkkiä eräänä päivänä puhua, onnesta tulee täydellistä, ja näistä kahdesta tulee erottamattomat ystävät.
Naapuri Kosonen seuraa miehen ja kissan ystävyyttä hieman häkeltyneenä ja pitää Pesosta tärähtäneenä. Kososella on kuitenkin muitakin murheita – hänen kukkonsa ei nimittäin lopeta kiekumista. Ennenkuin äänekäs kukko joutuu pataan, rientää rouva Anttonen onneksi hätiin ja pyytää hyväsydämistä Pesosta pelastamaan kukon ottamalla sen hoitoonsa. Kiltti Pesonen suostuu auttamaan ja pian niin Pesonen kuin hänen kanansakin ovat innoissaan kanalan uudesta asukkaasta. Mutta Viiru on surullinen ja tuntee olonsa syrjäytetyksi, kun kukko varastaa kaikkien huomion. Pieni kissa pelkää menettävänsä parhaan ja ainoan ystävänsä

 


 

3.10 Vadelmavenepakolainen 

Vadelmavenepakolainen

Nimi: Vadelmavenepakolainen
Kategoria: Komedia
Näyttelijät: Frida Hallgren, Jonas Karlsson, Elina Knihtilä, Kari-Pekka Toivonen, Tommi Korpela, Josephine Bornebusch, Jarmo Mäkinen, Armi Toivanen
Ensi-ilta: Syksyllä 2014
Tuotantomaa: Suomi, Ruotsi                   
Ohjaus: Leif Lindblom

Tuotantovuosi: 2014

Levittäjä: Nordisk Film (FI-Cinema)

Juonikuvaus: Mikko Virtanen, 37, tuntee itsensä ruotsalaiseksi mieheksi, joka on pakotettu suomalaisen miehen ruumiiseen. Kuin vastauksensa rukouksiinsa Mikko kohtaa ruotsalaisen Mikael Anderssonin, joka on valmis luovuttamaan henkilöllisyytensä Mikolle.

Mikko matkustaa kohti paratiisinomaista Tukholmaa uuden, unelmiensa identiteetin turvin. Hänestä on tullut ruotsalainen psykologi Mikael Andersson, joka on viettänyt huolettomia lapsuuspäiviä idyllisellä Käringöllä ja jonka äitiä Gretaa hoidetaan tukholmalaisessa vanhainkodissa. Mutkia matkaan aiheuttaa ainoastaan Mikaelin sisko Maria, 33, josta Mikko ei tiennyt mitään.

Valheen tielle lähtenyt Mikko onnistuu voittamaan Marian puolelleen, vaikka tämä pitääkin itsensä kansallisuustransvestiitiksi diagnosoimaa Mikkoa vähintään outona. Marian avulla Mikko rakentaa ruotsalaista elämäänsä pikavauhtia. Hän muuttaa yhteen ihanan vaaleatukkaisen fysioterapeutti Lotan kanssa yhteisölliselle omakotitaloalueelle häitä suunnittelemaan.

Mikon onnellisia kulisseja horjuttaa ainoastaan jatkuva pelko siitä, että hänen valeidentiteettinsä, ja mikä pahinta, rahvas suomalaisuutensa paljastuu. Kulissit alkavat lopulta kaatuilla, kun keskelle Mikon rakentamaa, täydellistä ruotsalaista ilmestyy yllätysvieras.

Järkyttynyt Mikko joutuu katsomaan itseään ankarasti peiliin. Voiko ihmissuhdetta rakentaa valheelle? Rakastaako hän Lottaa, vai kuitenkin Mariaa? Kykeneekö hän hyväksymään itsensä sellaisensa kuin on, suomalaisena?