EtusivuPalvelutKirjastopalvelut  > Sähköiset kirjat

Sähköiset kirjat

Sähköiset kirjat on liitetty osaksi Etelä-Savon SAVOTTA-kimpan kirjastojen yhteistä Web-Origoa, joten sähköisten kirjojen kokoelma saadaan esiin kirjaston kotisivujen kautta kokoelman selauksesta.

Sähköisen kirjan voi lainata luettavaksi suoraan oman tietokoneen näytöltä Internetin kautta tai lukuvälineenä voi olla iPad, iPhone tai iPod Touch ja eri lukulaitteita. Lainattu sähköinen kirja luetaan lukuohjelmassa.

Ennen lainausta lue seuraavat ohjeet

Kirjastokortti, salasana ja lukuohjelma

Kirjojen lainaaminen edellyttää jonkin Savotta-kimpan kirjastokorttia ja salasanaa, jonka saa henkilökohtaisella kirjastokäynnillä. Ennen sähköisten kirjojen lainaamista lainaajalla täytyy myös olla lukuvälineellään sopiva lukuohjelma asennettuna. Lukuohjelmista niiden ja lataamisesta löytyy tietoa Ellibsin linkistä. 

Ellibsin e-kirjojen käyttäjä

Jos haluat ladata e-kirjan tietokoneellesi tai muille lukulaitteille varmista ennen lainausta, että sinulla on sopiva lukuohjelma valmiiksi ladattuna lukuvälineellesi. Tietokoneella lukemista varten voit ladata ilmaisen Adobe Digital Editions ohjelman osoitteesta:  http://www.adobe.com/products/digitaleditions/. Tietokoneelle ja muille lukulaitteille ladattavat ohjelmat ja ohjeet löytyvät oheisesta linkistä.

Sähköisten kirjojen lainaaminen

  1. Siirry Web-Origoon internetosoitteessa : http://mantyharju.kirjas.to/
  2. Pääset selaamaan aineistoa tarkennetussa haussa:  valitse aineistolajiksi sähköiset kirjat. Lisäksi kannattaa valita kohdasta Kirjastot KAIKKI, näin saadaan koko Savotta-kimpan sähköiset kirjat näkyviin.
  3. Valitse listalta mieleisesi teos
  4. Valitse seuraavaksi ”lainaa sähköinen kirja”
  5. Uusi ikkuna avautuu: sisäänkirjautuminen, anna kirjastokortin numero ja salasana
  6. Teoksen tiedot  tulevat esille: valitse sopiva laina-aika (3 vrk tai 14 vrk) ja valitse avaa, jolloin kirja avautuu ja pääset selaamaan aineistoa.
  7. Kirjan voit sulkea ylhäältä X painikkeella.
  8. Kirjaudu pois Web-Origosta valitsemalla omat tiedot- kirjaudu ulos
  9. Kirja palautuu automaattisesti laina-ajan jälkeen


Kirjan palautus ennen laina-ajan loppumista

Avaa lukulaitteeltasi lukuohjelma. Lainatut kirjat näkyvät painettaessa "Library" sivun vasemmassa yläkulmassa. Kirjan voi palauttaa painamalla hiiren oikeaa painiketta palautettavan kirjan päällä ja valitsemalla "Return borrowed item". Ohjelma kysyy: Are you sure you want to return"? Vahvista palautus painamalla "return". Sulje lopuksi lukuohjelma yläkulmassa olevasta ruksista.

Kuten muistakin kirjaston palveluista, sähköisistä kirjoista voi jättää palautetta kirjaston kotisivuilla. Jos asennus- tai aktivointivaiheessa ilmenee ongelmia, kannattaa ottaa yhteys Ellibsiin sähköpostilla osoitteeseen
Ellibs Oy:n käyttäjätuki tuki@ellibs.com (arkipäivisin 9-16).