EtusivuPalvelutKirjastopalvelut  > Sähköiset kirjat

E-kirjat

Sähköiset kirjat

Sähköisiä kirjoja voit lukea helposti verkossa samaan tapaan kuin avaisit nettisivun. Selaimessa lukeminen tarvitsee jatkuvan verkkoyhteyden. Kirjat voi myös ladata omalle tietokoneelle, tabletille tai älypuhelimelle.

Ennen lainausta lue seuraavat ohjeet:

Kirjojen lainaaminen edellyttää Mäntyharjun kirjaston – Etelä-Savon maakuntakirjaston tai jonkin muun Lumme-kirjastokimppaan kuuluvan kirjaston korttia.

Jos kirjaudut suoraan https://www.ellibslibrary.com/lumme/  -osoitteessa, pääset kirjastokortin numerolla lainaamaan e-kirjoja.

Jos lataat laitteellesi e-kirjan, tarvitset kirjastokortin lisäksi salasanan (pin-koodi), jonka saat henkilökohtaisella kirjastokäynnillä. Osa sähköisistä kirjoista tarvitsee myös sopivan lukuohjelman asennettuna, sillä vain ePub-tiedostomuodossa olevia kirjoja voi selainlukea. Varmista siis, että ennen lainausta sinulla on sopiva lukuohjelma valmiiksi ladattuna lukuvälineelläsi.

Tärkeää tietoa kaikille Ellibsin e-kirjojen käyttäjille

Jos e-kirja edellyttää lukuohjelmaa - tutustu tähän Ellibsin linkkiin, josta saat ohjeita eri lukuohjelmien asennukseen.

Hyödyllisiä vihjeitä on Ellibsin Ohjeita ja oppaita- osiossa.

Laina-aika on kolme tai 14 vuorokautta. Nyt e-kirjoja voi myös varata.

Tutustu E-kirjan pikaohjeeseen.

 

Suomi 100 - Kirjojen suomi

Yleisradio toteuttaa Suomen itsenäisyyden juhlavuonna 2017 laajan Kirjojen Suomi -ohjelmakokonaisuuden, jonka ytimenä esitellään 101 suomalaista kirjaa – yksi teos kultakin itsenäisyyden vuodelta.

Kaikki nämä kirjat on luettavana ilmaiseksi laadukkaina sähkökirjoina vuoden 2017 ajan. Juhlavuoden kirjat löydät osoitteesta ellibslibrary.com/kirjojensuomi. Palveluun kirjaudutaan joko Yle Tunnuksella tai kirjastokortilla. Jos et tiedä salasanaasi, saat sen kirjastossa asioidessasi.

Lisätietoa saat osoitteesta yle.fi/kirjojensuomi

 

Tutustu myös eKirjastoon

 Yleisten kirjastojen e-aineistoja

eKirjasto tarjoaa käyttöösi yleisten kirjastojen e-aineistoja. Osa niistä on vapaasti käytettävissä,

osan käyttämiseen tarvitset kirjastokortin ja siihen liittyvän tunnuksen.

 

Sähköiset lehdet

Tule kokemaan kirjaston koneilla luettavat sähköiset e-press ja eMagz -verkkolehtikirjastot. Valikoimasta löydät ajankohtaiset sekä arkistoidut sanomalehdet ja suosituimmat aikakauslehdet. Palveluita voit käyttää vain kirjaston päätteiltä. Kysy lisää henkilökunnalta!

eMagz-verkkolehtikirjastosta voit lukea suosittuja lehtiä kuten Iltalehti, Ilta-Sanomat, Me Naiset, Tiede ja monia muita.

Lehtien luku onnistuu vain kirjaston asiakaspäätteillä. Käy osoitteessa www.emagz.fi ja tutustu palveluun!