EtusivuPalvelutKirjastopalvelut  > Aineisto, uusinnat, varaukset

Aineisto

Aineistohaku, uusinnat ja varaukset

Kirjastomme kuuluu Lumme-kirjastoihin ja jakaa yhteisen atk-järjestelmän muiden Lumme-kirjastojen kanssa. Mäntyharjun kirjastokortilla voi lainata myös muissa Lumme-kirjastoissa. Voit palauttaa kaikkia Lumme-kirjastojen aineistoa mihin tahansa Lumme-kirjastoon. Kirjaston asiakaspäätteillä on nähtävänä myös muiden Lumme-kirjastojen kokoelmat. Aineistohakuun pääset osoitteessa www.lumme-kirjastot.fi .   

     lumme

Aineistohaku ja selaus

Ilman tunnuslukua voit

  • selata aineistotietokantaa
  • tarkistaa, onko teos hyllyssä vai lainassa
  • tarkistaa varausten lukumäärän
  • tarkennetussa haussa voit hakea uutuuslistan rastittamalla kohdan uutuudet, valitse haluamasi osasto mistä haluat listauksen. Saat tulokseksi aineistolajeittain ryhmitellyn listan.

 

Lainan uusiminen

Lainatun aineiston voi uusia, ellei siitä ole varauksia. Uusintoja voi olla enintään 5. Lainojen uusiminen onnistuu vain silloin kun asiakkaan sakkosaldo ei ylitä lainauskieltorajaa, joka on 10 euroa. Uusiminen käy puhelimitse arkipäivinä klo 8 alkaen p. 044 770 7231 tai internetissä osoitteessa www.lumme-kirjastot.fi . Internetissä uusimista varten tarvitset kirjastokortin numeron lisäksi salasanan, jonka saat henkilökohtaisesti kirjastosta. 

 

Aineiston varaus

Varauksen voi tehdä kaikesta muusta aineistosta paitsi lehdistä. Voit tehdä varauksia myös kirjaston hyllyssä olevasta aineistosta. Varaus on maksutonta, ainoastaan noutamatta jääneestä varauksesta peritään 1 € maksu. Sovi kirjastossa, haluatko varauksen saapumisilmoituksen sähköpostina tai tekstiviestinä matkapuhelimeen. Varattu aineisto on noudettavissa kirjaston asiakastiskiltä sen jälkeen, kun olet saanut saapumisilmoituksen.

 

Kokoelmapolitiikka

Kirjaston kokoelmaan kuuluu kirjat, lehdet, ja av-aineisto eli kasetit, cd-, cd-rom- ja dvd-levyt. Kokoelmapolitiikkassa määritellään perusteet minkä mukaan hankitaan, säilytytetään ja varastoidaan kirjastoaineistoa. Lisäksi siinä on ohjeistus minkä mukaan aineistoa poistetaan ja millaiset ehdot on lahjoitusten vastaanottamisessa. Kuntalaiset voivat esittää hankintatoiveita ja etenkin kotiseutukokoelmaan toivotaan lisää Mäntyharjua koskevaa aineistoa tai mäntyharjulaisten omaa tuotantoa. Kokoelmapolitiikka tiivistetyssä muodossa

 

Kuuntele musiikkia internetissä     

alt

Mikkelin maakuntakirjasto tarjoaa Etelä-Savon kirjastojen asiakkaille mahdollisuuden kuunnella maksutta musiikkia internetistä Naxos Music Library –palvelun kautta. Musiikinkuuntelupalvelu on verkossa toimiva palvelu ja sivustolta voi kuunnella klassisen, maailmanmusiikkin, jazzin ja kansanmusiikin äänitallenteita. Kuunteluun pääset Mäntyharjun kirjastossa toimivalla kirjastokorttisi numerolla ylläolevasta Naxos-logosta.

Äänitteitä ei voi tallentaa omalle tietokoneelle. Kun lopetat kuuntelun, muista kirjautua ulos, jotta seuraava asiakas pääsee kirjautumaan palveluun. Tarkemmat käyttöohjeet löytyvät tästä linkistä.