EtusivuPalvelutKoulutus ja opiskelu  > Kansalaisopisto  > Rehtorin tervehdys

Mäntyharjun kansalaisopisto logo RGB netti

Vintagea ja tulevaisuutta

Uusi oppaamme ilmestyy nyt ensimmäistä kertaa keskikesällä. Onhan opiston toimintakausikin laajentunut melkein ympärivuotiseksi. Jo kesällä 2015 meillä on useita kesäkursseja, jotka toivottavasti löysit viimevuotisesta oppaastamme. Vuoden 2016 kesäkurssit ja muut ensi lukuvuoden kurssit löydät tästä oppaasta.

Tulevalle lukuvuodelle olemme keränneet jälleen joukon uusia kursseja vanhojen ja vakaiden rinnalle. Yhtenä aiheena on vintage. Näitä kursseja löydät erityisesti kädentaitojen puolelta. Vintage –kurssimme ovat osittain tämän päivän uusvanhaan muotiin liittyviä (esim. käsilaukut) ja osittain saat halutessasi niistä eväitä erilaisiin teemajuhliin.

Tulevana lukuvuonna toivomme mukaan myös saman perheen eri sukupolvien edustajia. Monille uusille kursseillemme olette tervetulleita esim. äiti - poika – tai vaikkapa pappa - lapsenlapsi –kokoonpanolla (esim. moottorikurssi ja nukkekotikurssi). Eri sukupolvet ovat tervetulleita kuitenkin myös entisille kursseillemme yhdessä.

Vuoden 2016 keväällä aloitamme Mäntyviisut –projektin sanoitusten ja sävellysten muodossa. Nostalgisen kaiun myötä suuntaudumme myös tulevaan. Mäntyviisut huipentuu keväällä 2017 kilpailuun Suomi 100 vuotta –juhlan merkeissä. Tutustu Mäntyviisujen tarkempaan esittelyyn ja laita itsesi likoon.

Vahvaa aktiivista ja tulevaisuuteen tähtäävää otetta edustavat esimerkiksi 3D –tulostuksen kurssit, oppilaitosyhteistyökurssit ja monet avoimet yleisötilaisuudet. Panostamme edellisen lukuvuoden tapaan yhteistyöhön eri organisaatioiden kanssa. Aktiivisia kumppaneitamme tänä lukuvuonna ovat mm. Mäntyharjun Virkistys, Mäntyharjun seurakunta, Mikkelin musiikkiopisto, Mäntyharjun lukio ja Esedu.

Lukuvuoden 2015-2016 painopisteenä on myös taiteen perusopetuksemme kehittäminen niin, että entistä useampi nuori ja aikuinen saisi siitä eväitä itselleen, työhönsä ja / tai tuleviin opintoihinsa (ks.oppaan sivu 9).

Aurinkoista kesää ja antoisaa opiskeluvuotta kaikille!

Mäntyharjussa huhtikuussa 2015

 

Heli Tirri, rehtori