EtusivuPalvelutKoulutus ja opiskelu  > Kansalaisopisto  > Opintomaksut

Mäntyharjun kansalaisopisto logo RGB netti

Opintomaksut

Ilmoittaudu aina ennen kurssimaksun maksamista

Ilmoittaudu aina ennen kurssimaksun maksamista netissä tai toimistoon. Kurssille ilmoittaudutaan pääsääntöisesti internetissä. Opiskelijaa laskutetaan ensimmäisestä osallistumiskerrasta lähtien, koska ilmoittautuminen on sitova.

Kurssimaksun lisäksi opiskelusta voi aiheutua mm. materiaali- ja/tai välineiden huoltoja kunnostuskuluja tai polttomaksuja. Kurssimaksuja ei ositeta eikä palauteta, jos opiskelija tulee ryhmään tai lähtee ryhmästä kesken lukukauden. Maksetuista opistopasseista ei maksua palauteta. Kurssin peruuntuessa opistosta johtuvasta syystä opisto pyrkii järjestämään opiskelijalle uuden opiskelupaikan toisella kurssilla. 

Opistopassi 120 €

Henkilökohtainen opistopassi oikeuttaa osallistumaan opiston kaikkiin muihin normaalihintaisiin kursseihin sekä syys- että kevätlukukaudella, mutta ei 110 euron ja sitä kalliimpiin kursseihin. Opistopassiin eivät sisälly erikoiskurssien tai aikuisten taiteenperusopetuksen kurssimaksut. Myöskään materiaali-, poltto-, välineiden huolto- tai kopiomaksut eivät sisälly passiin. Opistopassi on lunastettava lukuvuosittain syyskuun loppuun mennessä. Passia ei voi lunastaa jälkikäteen.

Alennukset

Alennukset tulee olla haettuna laskuille ennen laskutusta, jos laskutetulle kurssille alennuksia ei enää myönnetä.

Sisarusalennus

Alle 16-vuotiaille saman perheen kansalaisopistossa opiskeleville lapsille toisesta lapsesta alkaen (yhden tulee jo opiskella täydellä maksulla) myönnetään 40 % sisaralennus kurssimaksuista.

Opintosetelit

Opetushallituksen opintosetelityyppisellä avustuksella myönnetään kohderyhmään kuuluvalle opiskelijalle 20 euron alennus vähintään 20 euron tai sitä suuremmista kurssimaksuista. Yksi henkilö voi saada yhden alennuksen/yksi kurssi/lukuvuosi. Alennukset arvotaan hakijoiden kesken. Voit ilmoittautua hakijaksi intenet-ilmoittautumisen yhteydessä tai opiston toimistosta, ilmoita samalla kohderyhmä johon kuulut. Alennusta ei voi käyttää opistopassiin. 

Kohderyhmät ovat:

  1. työttömät. Henkilöllä tarkoitetaan työnhakijaa, joka on ilman työtä ja kokopäivätyöhön käytettävissä tai joka odottaa sovitun työn alkamista.
  2. alhaisen pohjakoulutuksen omaavat. Tarkoitetaan henkilöä, jolla ei ole perusopetuksen jälkeistä koulutusta.
  3. maahanmuuttajat. Tarkoitetaan Suomeen muuttaneita ulkomaalaisia henkilöitä, joilla on kotikuntalaissa( 201/1994) tarkoitettu kotikunta Suomessa.
  4. seniorit ja eläkkeellä olevat. Tarkoitetaan 63 vuotta täyttäneitä tai eläkkeellä olevia henkilöitä.

Maksuvaihtoehdot

Kurssimaksut postitetaan kotiin

Kaikki kurssimaksut postitetaan kotiin. Verkkopankissa maksaessä voit tilata eLaskun, jolloin saat jatkossa kansalaisopiston kurssimaksut suoraan omaan verkkopankkiisi.

Smartum-setelit / ePassi

Jos sinulla on käytössä oman työnantajasi myöntämiä Smartum-seteleitä tai ePassi, voit maksaa niillä syksyn kurssit syyskuussa ja kevään kurssit tammikuun aikana. Lyhytkursseissa maksaminen onnistuu ennen kurssin alkua. Jo laskutettua kurssia ei voi enää maksaa näillä maksuvälineillä. Maksaminen on mahdollista opiston toimistossa sen aukioloaikoina. Summan täytyy olla riittävä koko kurssin maksamiseen (toimistossa ei ole käteiskassaa, emmekä lähetä osalaskuja). EPassimaksun voi suorittaa myös puhelimitse.  

Kurssimaksut lukukausittain

Ryhmäopetus

1-20 oppituntia maksut kurssikohtaisesti rehtorin päätöksellä
21-30         40 €
31-40         55 €
41- 50        70 €
51-60         85 €
61-70         100 €
71-80         110 € (ei käy opistopassiin)
81-             120 € (ei käy opistopassiin)


Taiteen perusopetus

- lasten ja nuorten käsityö- ja kuvataideopetus  100 €/ lukuvuosi (sis. materiaalimaksun 30 €)
- aikuisten käsityöopetus  90 €/ lukuvuosi
- musiikki/ pianonsoitonopetus (35 min/ viikko/ oppilas, pitempi kausi) 160 €/ lukuvuosi
- lasten ja nuorten teatteriopetus  80 €/lukuvuosi
- bändi  80 € / lukuvuosi
- muu TPO –opetus normaalin kurssimaksutaulukon mukaan tai erikoiskurssimaksu

Yksilöopetus musiikissa

- yksinlaulu, piano, kitara, puhaltimet, rummut  (30 min./ viikko/ oppilas) 140 €/ lukuvuosi
- pop/jazz (45 min/ vko/ oppilas) 220 €/ lukuvuosi

Erikoiskurssit ja mahdolliset projekteihin liittyvät kurssit

Mainittu erikseen opinto-ohjelmassa. Tavanomaisesta poikkeavan kurssimaksun perusteena ovat kurssin järjestämisestä aiheutuvat kulut tai ryhmää koskeva erillinen rahoitus. Näiden kurssien maksuista päättää rehtori.

Kurssin varaus/peruutusmaksu

Mikäli opiskelija on ilmoittautunut kurssille, mutta ei tule eikä peru varattua kurssipaikkaa 5 päivää ennen kurssin alkamista (kurssin alkamispäivä on laskentapäivä) opiston toimistoon, opisto perii 10 euron varausmaksun.

Erikseen järjestettävät tentit

Tentin järjestäminen maksaa 55 €/ tunti. Jos tenttiin osallistuu samaan aikaan useita tenttijöitä, kunkin tenttimaksusta päättää rehtori. Tenttijän on sovittava hyvissä ajoin tenttimisestä sekä oppilaitoksen että kansalaisopiston rehtorin kanssa.

Oppikirjat, materiaalit, kopiot ja huolto

Opiskelija maksaa itse oppikirja- ja materiaalimaksut.

Vakuutukset

Mäntyharjun kunta on vakuuttanut mäntyharjulaiset opiskelijat opetustilanteissa mahdollisesti sattuvien tapaturmien varalta. Opiskelijan on suositeltavaa ottaa oma kotivakuutus (sisältäen irtaimisto- ja vastuuvakuutuksen) opistotoiminnassa mahdollisesti sattuvia irtaimisto- ym. vahinkoja varten. Ulkopaikkakuntalaisille opiskelijoille suositellaan mahdollisten tapaturmien varalta oman vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen ottamista.

Todistukset

- kuluvan vuoden kurssit ja toiminnot 5 €
- aiempien vuosien kurssit ja toiminnot 15 €
Taiteen perusopetuksen todistukset sisältyvät kurssimaksuun, samoin koko ryhmälle välittömästi kurssin loppumisen yhteydessä jaettavat todistukset.