EtusivuPalvelutKoulutus ja opiskelu  > Kansalaisopisto  > Mäntyviisut

Mäntyviisut

Mäntyviisut –kilpailun loppukilpailu ja voittajan valinta on 5.5.2017 klo 18 alkavassa kisaillassa. Kerää ystäväsi ja tule mukaan seuraamaan kisaa! Kannustetaan esiintyjiä ja valitaan voittajakappale yhdessä!

Kisaa voi seurata

  • kulttuurisalissa ennakkolipulla (lippujen jako alkaa Mäntyharjun kirjastossa ja yhteispalvelupisteessä 24.4.2017).
  • Freston kisakatsomossa Suomi100 –burgerin äärellä tai
  • striimattuna ystävien kanssa kotona tai naapurissa
 
Tulossa pian näille sivuille linkki striimattuun lähetykseen sekä kappaleet ja äänestysohjeet!
 


Mäntyviisut –kisa on syntynyt vuonna 2015 kansalaisopisto-opettajamme ideana. Keväällä 2016 kisa alkoi sanoitusosuudella, jossa syntyi yli 40 sanoitusta. Kisa jatkui sävellysosuudella samana keväänä. Tämän jälkeen laulut sovitettiin, harjoiteltiin kansalaisopiston musiikin ryhmissä ja 5.5.2017 koittaa voittajakappaleen valinta. 

Kisan tärkeänä tarkoituksena on tuoda kansalaisopistomme opiskelijoiden ja opettajien osaamista esille. Sekä sanoittajat, säveltäjät että sovittajat ovat harrastajia. Kuitenkin monet sovittajista voivat tehdä musiikkia työkseen, mutta sovittajina he ovat harrastajia.

Esiintyjät ovat kaikki kansalaisopiston musiikin opiskelijoita ja kappaleiden harjoittaminen on tapahtunut vahvasti opiston musiikin opettajien avustuksella. Kisan juontajat opiskelevat kansalaisopistomme teatteriryhmissä.

Kisan eri vaiheissa on tekemisen tukena ollut tarjolla kursseja:

  • Runokurssi ja sanoituskurssi, kevät 2016
  • Sävellys- ja soinnutusklinikka, kevät 2016
  • Musiikin harrastajaryhmät, esityskappaleen harjoittelua keväällä 2017
  • (Lavastus tekstiilein –kurssi peruuntui, mutta oli tarjolla keväällä 2017)
  • Ammattitaitoinen valaistus, huhti-toukokuu 2017 

Kisailtana 5.5.2017 harrastajaesiintyjiemme tukena on joukko ammattilaisia. Bändissä ovat Juha Heikkilä (koskettimet ja kapellimestari), Kustaa Kantelinen (kitara), Sampo Neuvonen (rummut) ja Pirkka Isotalo (basso). Äänentoistosta vastaa Esa Virkki. Lavastuksen on toteuttanut Anitta Tukiainen ja valaistus on suunniteltu Jonathan Millerin ohjauksessa kurssilla. Henkistä tukea antavat esiintyjien musiikin opettajat.

Kisa tuo esille osaajia ja kasvattaa monia sekä sanoittamiseen että musiikin eri osa-alueille. Mäntyharju saa kisan myötä monia hienoja Mäntyviisut –kappaleita, jotka on suuren joukon kanssa yhdessä tehty. Kuntalaiset ja kaikki halukkaat on kutsuttu seuraamaan kisaa, juhlimaan Suomi100 –juhlavuotta ja kannustamaan kaikkia esiintyjiä. Voittaja syntyy yhteisellä äänestyksellä.

 

Mäntyharjun kansalaisopisto logo RGB netti